yosofine

magiskt?

För någon vecka sedan fick jag ett kedjebrev med kristna förtecken. Jag skulle skicka vidare en bön som var skriven av Sankta Theresa som är  "känd som Helgonet för de Små Sätten, betydande att genom att göra små ting i livet väl och med stor kärlek. Hon representeras av rosor." Om jag gjorde detta skulle något hända den 4e dagen, och jag skulle "MÄRKA" vad det var som skulle hända.

"Må alla som får Detta budskap vara välsignade. Theresas Bön kan inte raderas"!!?? (Vad händer då? Om jag skulle radera mailet? Jag skulle också komma ihåg att göra en liten önskan innan jag läste bönen. Sen skulle jag läsa bönen och på fjärde dagen skulle något hända. Åh magiskt! Tänk det är nästan som att läsa horoskop och få reda på "sanningen" om vad som kommer hända framöver. För bara om jag tror riktigt mycket på detta så kommer det att ske. Det vet man ju från söndagsskolan att tron kan flytta berg…

Är det någon mer än mig som blir illamående av att den kristna tron så lätt blir till lite hokus pokus? "Med de rätta tankarna och om vi bara tror och ber extra mycket så kommer det hända". Att så mycket av livet handlar om det osynliga.

Jag tror inte det är så. Jag tror att den kristna tron framförallt påverkar den synliga delen av livet. Jag tror att jag kan förändras och jag tror att jag kan vara med och förändra världen. Men det sker inte enbart genom bön eller min förmåga att tro det. Det sker genom att jag gör något. Bön och arbete är ett urgammalt koncept på hur man kan leva ut det kristna livet. Jag tror verkligen på att bön kan förändra och att den är livsviktig. Men jag tror inte att bönen fungerar som magisk formel.

Vill avsluta med ett citat från en bok som påverkat mig mycket och som under min tonår var en räddning. "Det är stor villfarelse att tro det våra bestämda bönetimmar måste på något sätt vara olika andra timmar; vi äro nämligen lika skyldiga att fasthålla vid Gud medan vårt arbete pågår som under adaktsövningarna." (S.32 "Om övning i att leva nära Gud" Samtal och brev av Broder Lorens)

Annonser
This entry was published on 13 januari, 2009 at 13:53 and is filed under Ledarskap. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: