yosofine

emot gudstjänst? nej bara frågande

Jag är fullt medveten om att det ofta låter som om jag helt och hållet dissar gudstjänstkulturen och dagens församling. På ett sätt så kanske det är så, men också så är det nog mest att den här bloggen fått vara mitt andrum där jag får skriva ned mina tankar och funderingar som har med kyrkan att göra. Och ja tyvärr låter de kanske alltför ofta väldigt negativa. Men det är ju bara för att jag längtar efter mer. Jag vill ha mer så jag tror jag spricker. Och jag tror att Guds himmelrike är lite mer färgsprakande än det jag tycker församling/kyrkan ger sken av idag. Och det sörjer jag, men jag försöker också aktivt jobba med att föra in mer färg och mångfald i det vi kallar dagens församling.

Men jag lovar härmed att från och med nu försöka skriva positiva saker och lyfta fram inspirerande saker. Och inte bara vara en sån där tråkig tjurig "påtvären" människa.

Här kommer en liten reflektion efter gårddagens lilla text.
Man behöver inte helt styras av sina egoistiska intressen i gudstjänsten. Men samtidigt så är det något inom mig som undrar om det här är enda sättet? Är det bara så här vi kan vara goda kristna? Är gudstjänsten och dess utformning som den ser ut idag enda alternativet?

Annonser
This entry was published on 15 juli, 2009 at 16:57 and is filed under Ledarskap. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: