yosofine

juleljus och julefrid

Jag älskar när första advent börjar närma sig och jag kan ta fram alla julsaker. Jag har samlat på mig lite för varje år. Små saker som ger en liten extra mysig december. Jag är inte så mycket för tomtar utan går mer igång på kitschiga ljus och glittriga fåglar.

 

Bakgrunden är en karta över Jerusalem som jag ärvt av min gammel Fasters man, han var teolog och ramade in kartan från en dagstidning och hängde den i hans kontor. Jag tycker den ger rätt känsla till min skåpvärld. Jesus, nattvarden, ljus och stjärnanis ger rätt fokus på tiden framför. Det är Jesus vi firar, pyntet är en tacksamhetens gest till att Han kom hit ned för min skull.

 

 

 

Tillsammans med allt skapat vill jag hylla den som kom med ljus och räddning in i denna värld.

Självklart har jag ordnat med nedräkningen inför jul. Adventsljusstaken har jag gjort själv genom att lägga folie och sen mossa på en träbricka. Sen har jag klippt upp hål för ljusen. Siffrorna hittade jag i en butik i stan, har letat efter såna sen förra julen. Kanelstänger och en fågel håller ljusen sällskap.

Annonser
This entry was published on 26 november, 2009 at 21:31 and is filed under mitt skapande. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: