yosofine

när strömavbrottet kom till vårt hus

När strömavbrottet kom till vårt hus var jag ledig. Just hemkommen från en dags arbete. Klockan var sex och det var lagom innan middag och kvällsmys.
Jag fick gå och tända ljus överallt, i mitt rum, i vardagsrummet och på toaletten. Halva huset hade ström men inte kyl och frys eller toaletter samt tv och vardagsrum.

Så när strömavbrottet kom var det som en markering. En kväll utan tv, en kväll med god soppa knäckebröd och sedan gemenskap vid spelbordet. Och det var alldeless underbart!

Även om det är dumt att låta kyl och frys stå utan el i 3 timmar så önskar jag nästan att det vore strömavbrott oftare. Så att man får fler anledningar att tända ljus och hålla till i husets varma och ljusa rum, tillsammans.

Ungefär så som jag drömmer om att det var förr i tiden då alla höll till i samma del av huset eftersom det var det enda uppvärmda. Där mamma kokar något vid spisen, pappa läser bibeln högt och barnen lägger pussel på golvet. Det låter himmelskt i mina öron.

Annonser
This entry was published on 6 januari, 2010 at 12:46 and is filed under mitt skapande. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: