yosofine

uppfriskande

Igår blev jag riktigt uppmuntrad när jag på första sidan av Dagen läser om hur skepparen på missionsbåten Elida vägrade flytta båten inför ett statsbesök från Kina. Hur han genom att våga stå kvar också stod upp för alla de som fängslas för sin tro i Kina.

”- Jag hörde bara häromdagen hur en kinesisk pastor fått 15 år i fängelse för att han läst Bibeln och bett med 500 personer i en lager­lokal. Då finns det alla skäl i världen att ställa sig upp och säga att det finns kristna i Sverige.”

Och är det inte lite väl svenskt att vi i vår strävan efter att ta hänsyn tycker att det är helt ok att censurera och kväva åsikter. Eftersom att det kan vara ”stötande”. Hej och hå är det inte precis det som är yttrandefrihet och religionsfrihet? Att det alltid kommer finnas någon som kan stöta sig på det folk tror och tycker? Och att vi har kommit överens om att vi vill leva så för att allas frihet till tro och tanke är lika viktig?

Annonser
This entry was published on 31 mars, 2010 at 12:12 and is filed under Ledarskap. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: