yosofine

vikten av förberedelse

Nästan oavsett vad man ska göra så är förberedelserna viktiga. Att ha tålamod att lägga en bra grund för att slutresultatet blir så mycket bättre. Det tar längre tid, kostar mer och är ofta rätt tråkigt. Men det är så värt det. Oavsett vad det gäller.

 

Ta en extra dag och bearbeta grunden, slipa den, lägg på ett förberedande lager. Och vänta tills grunden är klar. Först då kan du ta itu med det verkliga arbetet. Det som är roligt, livfullt och som skapar förändring. Och då när du grundat ordentligt kan du vara riktigt stolt över resultatet.

 

Eftersom det vuxit fram i en process. Av nogrannhet, hårt arbete och tid. Det färdiga resultatet blir då hållbart inte bara i sitt utseende utan också i kvalité. Det kommer hålla sig fint länge.

 

Och du kan glädjas varje dag åt att du tog dig tid att bearbeta alla små saker innan. Istället för att grämas sen över att du inte orkade göra det ordentligt från första början.

Bilder på mina färdigmålade köksmöbler kommer imorgon!

Annonser
This entry was published on 18 augusti, 2010 at 22:52 and is filed under Existentiell hälsa. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: