yosofine

frizon i mitt hjärta

Jag är så lycklig och tacksam över att tillhöra det här sammanhanget! Frizon, världens bästa festival, har idag släppt årets tema ”Fred-på blodigt allvar” .

I texten där man utvecklar temat kan man läsa ”För snart två tusen år sedan växte det fram en rörelse runt en man. Hans budskap och liv handlade om fred, försoning och frihet. Det som urskiljde honom från andra ledare var att hans väg till fred inte började med fredsförhandlingar eller väpnade styrkor. Hans väg till fred började med orden “Älska dina fiender och be för dem som förföljer er. … Fredsriket behövs inte bara i krigszoner utan också på lektionen, i lunchrummet, i hemmet och på stan. Fredsriket finns hos de som låter ”älska dina fiender” bli en livsstil.”

Jag blir utmanad och inspirerad när jag läser texten. Och jag känner att det här är inte en dag försent. Det här är gammal fakta, inget nytt alls. Men det är så otroligt aktuellt här och nu, kanske mer än någonsin. Mitt bland nyheter om självmordsbombare, tonåringars ohälsa, extrem fattigdom och extrem slösaktighet finns en tynande kyrka, ett folk, på väg mot utrotning. Min bön är att frizon får vara ett redskap som vänder den trenden och som ger inspiration och hopp om en levande församling. En församling som står upp för fredsfursten och banar vägen för ett nytt rike.

Vi ses väl där?

Annonser
This entry was published on 14 januari, 2011 at 22:44 and is filed under ung och ledare. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: