yosofine

lämnar bakomtiden bakom mig

Det är konstigt hur det är. Hur man kan identifiera sig så med sina misslyckanden att man inte ser någon framtid.

Lögnerna som biter sig fast och vill definiera oss. Jag har bråkat mycket med dem på sistone. De lögner som jag nyligen upptäckt om mig själv och mitt liv.

Jag har gjort det till en rutin att berätta för mig själv hur bra jag är. Därför att jag har inte riktigt vetat det. Jag har tagit fram komplimanger som har 10 år på nacken därför att jag inte riktigt kunde ta in dem då. Men jag gör det nu.

Jag har börjat identifiera mig med allt det som jag kan. Allt det som jag gör och de olika sidor som jag har. Och alla misslyckanden lämnar jag till Gud. Då får nåden ta över och definiera vem jag är och mitt värde. Det är inte alltid det går så bra, förkastelsen vill ofta komma och slå ned mig. Men mer och mer ofta är det faktiskt så att livet överbevisar all den där känslan av förkastelse och ensamhet.

Någonstans har jag lärt mig att tänka att Gud har olika kösystem och väntelistor. Att det inte är möjligt att bli välsignad på flera områden samtidigt. Att Gud inte har tid att ha omsorg om alla områden i mitt liv samtidigt. Men jag börjar vila i insikten om att det är en stor och fet lögn. Igår bad husgruppen för mig och en av vännerna sa ”you´ve seen nothing yet!”. Jag suger på de orden, låter de sakta omsluta hela mitt väsen.

Och jag känner att jag inte vill vänta en enda dag till. Herre kom!

Annonser
This entry was published on 27 januari, 2011 at 21:39 and is filed under Ledarskap. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “lämnar bakomtiden bakom mig

  1. David Å on said:

    Grymt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: