yosofine

inspirationen är tillbaka


Det var ett tag sedan jag hade lust att stå i köket länge och pyssla. Ja inte pyssla med klister eller tänger utan med ingredienser. Jag har visserligen gjort lite julgodis men det ser jag inte riktigt som bakning. Idag gick jag ut och köpte mig en mandelkvarn. Jag är lite besviken på den för det går inte riktigt att skruva fast den någonstans det är för litet utrymme för att skruvas fast i köksbänken. Störigt. Hur som helst så köpte jag också mandel och florsocker. Målet var att jag skulle baka macaroons. Du vet den där kakan som ända sen filmen Marie Antoinette bara blivit mer och mer känd. Jag har tänkt sen jag såg filmen att jag vill försöka baka den där urgulliga kakan. Utan att ha en aning om hur den smakar…

Tanterna på jobbet har vissa veckor tagit med sig ett kakverk var och det är verkligen helt fantastiskt. En av gångerna var det någon som tog med sig en hasselnötskaka som påminde om macaroons. Den kakan är så ljuvlig att det är svårt att hålla sig från kakburken. Så jag tänkte att om hasselnötskakan är så här god borde ju macaroons inte smaka sämre.

Ikväll har jag bakat tre olika macaroons en med smak av viol, en med lime och en utan smak. Jag kan inte säga vilken som blev godast. Kanske är alla godast på sitt sätt.

Annonser
This entry was published on 29 januari, 2011 at 19:15 and is filed under mitt skapande. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: