yosofine

världens bästa mampap

Jag vet att jag är lyckligt lottad. Det är inte alla som får uppleva det jag har. Någonsin. Jag har världens finaste föräldrar.

20110427-235449.jpg

För ett år sedan då allt föll var mampap den trygghet jag allra mest behövde. De har genom årens lopp genom ord och handlingar älskat mig genom många kriser. Och de har varit några stycken.

En del blir förvånade över att jag vill åka hem så ofta. Men för mig är det ingen artighetsvisit. När vi lyckades tränga igenom muren som är mellan barn och förälder och kunde mötas som vuxna. Då hände något magiskt. Våra relationer fördjupades och i kriserna har de visat vad trofasthet är. Jag älskar dem och vi är familj. Det är stort.

Ett gott föräldraskap blir också ett tydligt vittne om hur Gud ser på oss. Genom deras handlingar kan man förstå lite mer av Guds kärlek.

Men det gör också ont att veta det. För det är så många som präglats av föräldrar som brustit ordentligt. Som inte klarat av att älska barnet på det sätt som behövts. Som inte alls räckt till. Ibland kanske till och med inte ens haft lust. Och det kan skapa såna sår och det kan skada så djupt i vår själ. Om du haft det så vill jag säga det finns hopp. För även om dina föräldrar aldrig någonsin kommer att förstå. Så finns det hopp om att du kan få en bra relation med din Fader. Han är inte som dina föräldrar, Hans kärlek är full av nåd, obegränsad tid och trofasthet.

Gud vår Fader är vårt första ursprung. Vi är Hans barn. Han älskar oss med evig kärlek och i Bibeln kan vi lära känna den kärleken och erfara dess praktiska konsekvenser.
För kärlek får praktiska konsekvenser. Det känns i kroppen.

Annonser
This entry was published on 27 april, 2011 at 22:16 and is filed under ung och ledare. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

One thought on “världens bästa mampap

  1. ja!
    tacksamhet asså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: