yosofine

den norrländska luften

Idag lämnar jag Norrland. Det gjorde jag ju egentligen för fyra år sedan. Men det känns speciellt den här gången. Inte som att det ligger bakom mig och inte som att det är en värld jag hela tiden strävar efter att återvända till. Snarare en känsla av att vara hemma på så många olika sätt. Jag lämnar Norrland bakom mig i mil. Men norrland har flyttat in i mitt hjärta. Det bor där. Och det är tillåtet.

20110502-180249.jpg

Det finns saker jag saknar att ha i min vardag. Men jag fylls av en sån glädje att det finns kvar. Att vänner är nära trots åren och alla kilometers avstånd. Det är inget konstgjort. Och det är ingen nostalgisk uppstoppad konservering av det som varit. Det är något nytt.

20110502-180508.jpg

Det är något speciellt med Norrland. Det är något med mentaliteten och livet och folket som gör mig helt förälskad.

Och det var just allt det som gjorde att jag kunde bli fri. För första gången fri från skuld och skam där för 8 år sedan. Det var de här vännerna. Det var luften vi andades. Bönerna vi bad och drömmarna vi drömde.

Annonser
This entry was published on 2 maj, 2011 at 16:31 and is filed under Ledarskap. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: