yosofine

konst och Jesus

Jag är påväg till Skåne. Jag ska spendera den här helgen med min storeror och hans familj. Det ska bli så härligt!

20110701-063220.jpg

Det händer så mycket hela tiden. Även runt omkring. Och jag utmanas att mitt i vardagen stanna upp och ta in. I år har Örebro tagit upp det underbara open art. Hela staden blir full av konst. För några månader blir hela staden en dörr till en annan verklighet. Konsten öppnar upp för nya tankar, för en annan dimension.

20110701-063644.jpg

Igår satt jag i kolonistugan och pratade om ett bibelord vi ska samtala om på församlingens gudstjänst på söndag. Vi pratade om hur vi är kallade till Guds rike. Många gånger tror jag det där riket går tvärsemot det vi kan se och själva tänka ut. Det blir en utmaning, min instinkt tvingas möta kärlekens väg. Och då kan man ibland slås av hur lätt det är att vi lever i en bubbla. Jäktar på i vår vardag och har med oss Gud lite sådär vid sidan om. Men Han blir inte en del av verkligheten. Hans natur präglar inte mina beslut. Och då känns allt så meningslöst.

Samtal med nära vänner som delar samma tro blir då så viktiga. De blir små dörröppnare till den där andra dimensionen. Guds rike. Och verkligheten öppnas upp så att Gud och Hans natur blir en naturlig del i min vardag. En naturlig del av mina beslut och handlingar.

Jag blir mer och mer påverkad. För varje dag som helgelsen gör mig mer hel. För varje dag får jag större möjlighet att styra över mina reaktioner. Så att jag mer och mer kan efterlikna Honom som kom med en obeskrivlig kärlek, frihet och sanning.

Annonser
This entry was published on 1 juli, 2011 at 16:47 and is filed under Existentiell hälsa. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: