yosofine

längtan och förtröstan

Det är mycket jag längtar efter. Mycket som inte går att skriva om. För det är så heligt, och det ska vara det. Sådant man knappt ens pratar om. Ibland kanske med vissa. Men mest något man bär inom sig. Som bor djupt i hjärtat. Vissa tider är längtan starkare och då kan det vara svårt att känna hopp om att det någonsin ska ske.

Jag tror vi har olika områden där vi prövas i vår tillit till Gud. I vår längtan, i våra föreställningar om hur saker ska vara och bli. Om hur svaren på våra böner ska bli. Vi tror vi hittat den bästa lösningen eller svaret och så blir vi besvikna när vi inte får svar på det sätt som vi bett. Vi anklagar Gud för att inte vilja gå oss till mötes.

När det kanske är vi som inte gått Honom till mötes. För vi har inte fullt ut förstått vad Han går för. Att förtrösta på Gud är att lita på de egenskaper Han besitter och tro att de löften Han gett i sitt ord (Bibeln) är sanna. Att de håller. Vila i att hur höga mina tankar är än kommer Han ändå tänka ut ännu högre tankar. Hur bra lösningar jag än kunnat tänka ut har Han ändå tänkt ut ännu bättre lösningar. Inte för att Han just då ville det, utan därför att det ligger i Hans natur.

Det är vetskap som det går att vila mot. Som en vägg som står där alltid. Så när det hugger till i magen och känslan av att det aldrig kommer lösa sig att det aldrig kommer ske infinner sig, vilket den gör ganska ofta, så måste jag bestämt säga ”det där tror jag inte på”!

Och när det ser som mörkast ut och när allt hopp är ute. Det är oftast då det börjar spira. Ett litet ljus som växer till och som sedan bländar dig med sitt sken. Det finns inget mörker som inte Jesus kan skina igenom.

Så när det tar ny fart och jag behöver ny kraft. Då går jag till mina inspirationskällor och låter mig slungas iväg på nya upptäcktsfärder. Jag slänger mig ut i det okända och välkomnar framtiden. Precis som den är.

Annonser
This entry was published on 6 juli, 2011 at 20:23 and is filed under ung och ledare. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: