yosofine

svält och hunger

Det pågår en svältkatastrof just nu. Jag har haft så mycket att jag inte orkat läsa nyheterna om det. Men ikväll kunde jag inte längre stå emot. Jag kapitulerar för nöden och min själviskhet måste ge vika. Jag känner mig maktlös vad kan lilla jag göra? Torka och hungersnöd som kan få konsekvenser i flera år. Torka betyder att det inte blir någon skörd. Ingen skörd betyder ingen mat. Och för dem som är totalt beroende av skörd varje år får det här fruktansvärda konsekvenser. Det leder till svält och död. De har ingen mat!!!

Och här sitter jag och äter vattenmelon fast jag inte ens var sugen. Det suger!

Så jag tänkte jag kan iallafall skicka ett sms. Och om jag skriver om det här kanske någon annan vänlig vän vill haka på. Jag valde att skicka mina pengar via sms till svenska kyrkan. Men det finns fler organisationer på plats man kan skänka till!

20110715-103334.jpg

Skriv HUNGER i ett sms och skicka till 72950 så ger du 50 kr via din telefonräkning!

Annonser
This entry was published on 15 juli, 2011 at 20:39 and is filed under ung och ledare. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: