yosofine

dans, vila och framgång

Den senaste veckan har jag tagit mig tid att vara hemma. Jag har bakat och jag har gett mig själv tid att bara vara stilla. Det blir svårare och svårare att prioritera dessa stunder även om det är jättetydligt att jag behöver dem. Att vi behöver dem.

Vår kultur upphöjer stressen, den fullbokade almanackan och de många ”att göra”-listorna och det är lätt att dras med. Att tänka att det är så här det ska vara eller att det är någon form av tecken på framgång. Men jag vet inte. För mig verkar det som om den hektiska livstilen snarare blir till ett misslyckande. För jag inser att jag inte orkar det hur länge som helst. Min bräcklighet, mitt behov av ensamhet, min längtan efter stillhet gör att allt rasar samman.

Igår var jag på bröllopsfest och halva festen bestod av dans. Det är inte särskilt svårt för mig att dras med i dansen och släppa loss. Det har inte alltid varit så men jag har jobbat mig dit. Att våga släppa loss och låta kroppen följa takterna. Och jag behöver de där stunderna av total hängivenhet till något totalt annorlunda. Takterna, de sköna rörelserna, glädjen över gemenskapen på golvet. Allt det. Utöver glädjen att få dansa loss i flera timmar så infann sig stoltheten över att dela dansgolv med så många från min församling. Hälften av alla som dansade under kvällen tillhör samma församling som jag.

Så i takt med att jag lär mig livets balans. Så vill jag dela med mig av denna musikvideo. Som en uppmuntran till hoppet över livets glädjeämnen, en stunds skön dansmusik, en estetisk kick och en liten uppmaning till att börja vila och ta emot.

Annonser
This entry was published on 18 september, 2011 at 21:01 and is filed under ung och ledare. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

One thought on “dans, vila och framgång

  1. typiskt härligt va de!! KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: