yosofine

vad ska jag bli när jag blir stor?

Som kristen existerar inte den frågan. I själva konceptet med att vara kristen ingår nämligen arbetsbeskrivning och mål i livet. Det är inget vi har rätt att bestämma själv och sen tro Gud kan komma och välsigna.

Så fort du bestämt dig för att tro på Gud blir du direkt kallad till att bli efterföljare. Det är en heltidstjänst som dessutom kräver allt även av din fritid. Du kan inte ta semester. Men du kommer få vara med om en hel del äventyr!

Detta innebär en hel del förändringar om du är van att bestämma själv om allt möjligt. Men du kommer aldrig mer behöva vara ensam.

Under min studietid var det lätt att hamna i grubblerier kring vad det var för uppgifter som Gud hade tänkt för mig. I min vildaste fantasi kunde jag inte komma på något. Jag var på ett mentalt ställe där jag inte trodde Gud ville använda mig. Trots att det var min enda plan.
Sen dess har jag landat i en större visshet om vem Gud är och vad Han faktiskt säger. Skörden är stor men arbetarna få. Längtar jag efter att bli använd så kommer jag också att bli det.

Men det är inte ofta som funderingarna kring livet hamnar på den nivån. Väldigt ofta är det så att vi inte riktigt tror att Gud vill använda oss i vanliga yrken. Vi tror bara att folk som har kallelser hamnar på tjänster inom kyrkan. Och att man måste känna en särskilt speciell kallelsekänsla. Helst ska det stå med eldbokstäver på väggen.

Men så är det inte. Gud vill att du ska arbeta för Honom även på vanliga ”Svensson” jobb. Framförallt så vill Han att du använder de gåvor Han gett dig. Du kanske har kapacitet att bli hjärnkirurg! Och det är inte så att verktygen du använder i ditt yrke är kristna. Men du kan få vara ett verktyg där. Du kan inte heller ta ledigt från din uppgift när du är på ditt ”jobb” att vara efterföljare tvingar dig till att stå upp för Guds rike även där. Det kan bli obekvämt. Men du kan få vara med om under!

Kan bli så trött på kristna som inte vet vad de ska göra med sitt liv. I tristess köper de konsumtionslivet och statusjakten för något måste ju driva en framåt. Och man faller offer för vindar som blåser än hit och än dit och tror att Gud övergett dem så fort de möter en motgång.

Jag må vara gammaldags. Men jag förvaltar ett väckelsearv.

Annonser
This entry was published on 22 januari, 2012 at 11:59 and is filed under Ledarskap. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

3 thoughts on “vad ska jag bli när jag blir stor?

  1. Bra tänkt och bra skrivet! Jag håller med du!

  2. Pingback: Att förvalta ett väckelsearv « sammanlagt.se

  3. Mikael Hallenius on said:

    Preach it Sis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: