yosofine

herre förbarma dig

Klippt från Stefan Swärds blogg.

Vi har fått veta lite mer. Jean Kabuidibuidi har varit frihetsberövad sedan han kom till Kongo. Det är fragmentariska bilder vi får via telefonsamtal, men en person som har träffat honom idag intygar att han sitter i någon form av fängelse, och har blivit misshandlad. Men det finns personer som har kontakt med honom och försöker hjälpa honom. Där han sitter kan man tydligen överleva bara få dagar om man får sitta kvar där. Ungefär så är den information jag har fått.

Allt tyder på att den risk- och hotbild vi har försökt bombardera (genom brev, telefonsamtal, namninsamlingar, tidningsartiklar) svenska politiker och myndigheter om – stämmer. Och ingen har brytt sig. Vi ber till Gud och hoppas på att han på något sätt ska komma ifrån det fängelse där han sitter just nu.

Vi har dock lite koll, genom att vi har kontakt med personer i Kongo som vet var pastorn finns och har kontakt med honom.”

 

Hinner inte skriva ett eget inlägg. Och jag mäktar inte med. Jag kan inte riktigt ta in vad som hänt de senaste dagarna och vad det innebär. Mitt liv har bara varit påverkar av Pastor Jeans öde en kort tid. Jag har aldrig träffat honom och vet inte så mycket egentligen. Men jag kan inte stå kvar på samma fläck utan reaktion. Det lilla jag vet är tillräckligt för att känna sån stor besvikelse över vårt system och över de människor som i myndigheters och lagars namn skickar människor rakt in i döden.

Läs mer på twitter, bloggar och media. Men framförallt låt informationen nå dig och förändra iallafall något lite beteende. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra mycket!

Annonser
This entry was published on 25 februari, 2012 at 23:16 and is filed under ung och ledare. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: