yosofine

så sjuuuuuuuukt bra skrivet!

Jag prenumererar på tidningen Dagen av i stort sett en enda anledning och det är insändar- och debattsidorna. Sen jag var tonåring har det varit de sidorna jag först bläddrat till och läst. Ofta blivit engagerad och inte sällan svarat på. På olika sätt. Jag skickar sällan in insändare till Dagen numera. Jag kommenterar dem här på min lilla söta blogg  istället.

Idag läste jag en insändare av David Johansson och blev så uppmuntrad! Han skriver om väckelse och vad det innebär. Och det är vad jag själv försökt säga med kanske andra ord. Han var pedagogisk och gav oss en lista på fyra punkter. De kommer här:

”Tänk om det inte är som jag har trott, att det är mina grannar som i första hand behöver väckas, objekt som skall föras in i fållan. Utan att det är jag, som menar mig vara väckt, som behöver väckas och komma ut ur fållan. Ja, då kan jag glömma tankarna på att marknadsföra den egna verksamheten, och sluta säga, kom till oss, utan i stället ”jag kommer till er”.

Men vad ska jag då komma med?

Något som föregått stora väckelser i modern tid:

1. Det har varit svåra förhållanden.

2. Guds folk har fått nöd över läget.

3. Väckelse har kommit som svar på bön.

4. Överlåtna män och kvinnor har fått bli väckelseredskap.”

Jag säger AMEN!

Annonser
This entry was published on 29 februari, 2012 at 13:05 and is filed under ung och ledare. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: