yosofine

läser tar intryck vilar

De senaste åren har jag upptäckt hur mitt liv påverkas av festivalen frizons tema. Under året inför festivalen ligger temat och puttrar och för mina tankar och vägval in på nya banor. Det här året är inget undantag. I år är temat ”Kroppen” och det har under det senaste året varit något jag fokuserat mycket på.

Jag vill må bra i min kropp. Börja minnas saker igen.

Gå veckor utan migrän eller huvudvärk. Slippa magont.

Jag vill njuta av vädret och ledig tid. Inte känna press över saker jag borde.

Känna mer längtan efter sånt jag vill.

Jag vill strosa på livets bakgator och ta in både det vackra och det fula.

Det är pågående, troligtvis för resten av mitt liv.

I vintras var jag på en TED visning i Örebro, (TED) och den inleddes med en kvinna som arbetade med många kreativa genier. Hon sa en mening som fastnat och som jag sista tiden sugit lite extra på ”vad skulle du göra om du visste att du inte kunde misslyckas?”. För jag har insett hur rädslan för att misslyckas lamslår mig, trots att jag inte alls vill. Trots att jag hela mitt liv kämpat för att aldrig vara rädd för att förlora eller tappa ytlig trygghet. Man kan inte gardera sig. Det smyger på, till områden man inte är så medveten om.

Det här har varit en tuff vår. Rolig, kämpig och tuff. Sommaren är här och med det en chans till ännu mer vila. Jag hoppas att jag till hösten kan börja återta områden i mitt liv som fått stå tillbaka. Det finns så mycket jag har att säga. Det finns så mycket som sprudlar. Men jag försöker också lära mig hushålla med energin och viljan. För att kroppen ska få en chans att hänga med.

Annonser
This entry was published on 21 juni, 2012 at 21:33 and is filed under Existentiell hälsa. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: